Druk maar zoveel gebeurd

Super bedankt voor alle reacties van iedereen op dit avontuur! Kennelijk vonden jullie de aankondiging in het filmpje origineel. Ik hoop zeker meer video’s te gaan maken maar dat kost natuurlijk tijd en dat had ik afgelopen week niet zoveel.

Hillsong Amsterdam @ vondelkerk
Hillsong Amsterdam @ vondelkerk

Oktober en november zijn de drukste maanden van mijn baan dus het was flink doorwerken en lange dagen maken. Maar ondanks dat heb ik natuurlijk wel meer dingen kunnen regelen. De week voordat ik mijn reis bekend maakte ben ik naar een seminar van Hillsong Amsterdam geweest. Waarom? Nou Lee Burns was daar, de Vice-president van Hillsong College. Supertof hoe hij sprak over de bijbel en hoe je die kon lezen. En tegelijkertijd is hij natuurlijk een eerste hands informatiebron voor alle vragen die ik nog had.

Een officiële bevestiging sturen van het aanbod samen met de betaling van het eerste semester en de zorgverzekering, was de volgende stap. Wat een geld trouwens. Studeren is niet goedkoop. Zeker niet in Nederland maar al helemaal zonder stuffie aan de andere kant van de wereld! Mocht je je dus geroepen voelen, giften zijn altijd welkom!

Goed, er werd dus een goeie truc met mijn geld door de bank gedaan vorige week voordat het eindelijk bij Hillsong belande. Was even spannend maar toen kwam de email met daarin het CoE (certificate of enrolment)! Dat betekent dat ik ook echt ben aangenomen en ook erkend ben bij de Australische overheid.

En waarom wachten als je dan gelijk de volgde stap kan zetten: een visum aanvragen. Hoe doe je dat eigenlijk? Opzoek dus naar de Australische ambassade. Gelukkig zocht ik op internet want het bleek dat ze dat in Nederland niet doen. Visum aanvragen uit Nederland werden in Berlijn behandeld! Nou daar had ik niet echt bepaald tijd voor.

Gelukkig hebben ze in Australië wel een ICT systeem dat wel werkt

Gelukkig hebben ze in Australië wel een ICT systeem dat werkt en kon ik een enorme lange lijst met vragen en informatie op internet in gaan vullen. Niet een beetje van mezelf maar echt alles! Eind van de avond klaar en op verzonden gedrukt.
Omdat uit Nederland kom was de prognose minstens 14 dagen voordat de aanvraag verwekt zou zijn, maar dat zou ook nog wel eens 2 maanden kunnen duren! Ik was daarom ook blij verrast toen ik 40 minuten! later al een bericht terug kreeg met de melding:

“I wish to advise that a decision has been made on this application and visa has been granted”

Totaal onverwacht! Hoe awesome is dat! In mijn hoofd echt veel langer voor gerekend en ineens was ie daar al!
Ik mag dus vanaf nu al Australië in!

Genoeg gebeurd dus en nog veel meer te gebeuren!
Graag heb ik jullie mening nog even op onderstaande vraagjes over dit blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *