College life begins – Part 1

Na 2 weken relax en wennen aan Australië is het tijd om de eerste weken van college te beginnen. Hier ben ik immers zoveel kilometers voor gevlogen en alles achter gelaten. Eerste impressie; Relax. Dit is een bijbel college gelinkt aan Hillsong Church. Het doel is om te leren en te dienen. Niet om ons uit te putten met talloze opdrachten en lessen.

So far so good.IMG_4973 Beginnen met een ontbijt met alle nieuwe studenten en een welkom praatje van Executive director Lee Burns. Daarna door naar The Basement, daar ontmoeten we alle trainers en staff. Vol energie vertellen ze waarvoor ze staan en waarin ze dienen binnen Hillsong. Daarna splitsen we in onze streams. Even een refresh van de streams, Worship (zang, muziekanten en songtekstschrijvers), Pastoral, Dance, Production (geluid en licht), TV&Media en daar zit ik in natuurlijk! Ongeveer 20 studenten starten we dit jaar. Allemaal uit verschillende landen. Internationaal is het zeker. Iedereen heeft zijn achtergrond en reden om hier te komen. Na een introductie ronde en foto is dag over voor ons. Voor andere is het evaluaties/audities.

Donderdag staat in het teken van enrolment. Tekenen van officiële documenten en de Australië versie van verklaring van goed gedrag. Na een zeer inspirerende sessie van de prinicpal “going to Rome” voel ik mij al beter thuis hier. En daar gaat het om, hoe sneller ik mijzelf hier thuis voel des te makkelijker het gaat.

A year to Remember

Vrijdag gaan we verder met de titel A year to Remember. Chapel word een woord om te onthouden. We komen dan als college bij elkaar in de hub en hebben een tijd om God te aanbidden, onderwijs uit de bijbel maar ook om gek te doen en uit te blinken in de stream waar je in zit. Een dag vol met informatie over van alles hoe het er aan toe gaat en wat documenten en digitale portal doen enzovoort. Aan het eind van de dag is ook mijn officiële bewijs binnen. The Student ID. Om de dag nog even extra goed af te sluiten. 1 van mijn huisgenoten heeft via via een gratis wasmachine kunnen regelen!

IMG_5025Zaterdagen gebruik ik om lekker bij te komen en te genieten van het weer. Boodschappen en al dat soort dingen. Niet interessant voor nu :). Zondag 1 februari. Eerste keer dat we avondmaal vieren in Hillsong.dat gebeurt hier 1 keer per maand. Maar hoe doe je dat met zo veel mensen? Nou heel georganiseerd met speciale dienbladen. Genoeg diensten hier om te kiezen 8:00,9:00,11:15,17:00 en 18:00. En dat is op deze campus. Over heel Sydney en Australië zijn meerdere kamers van 1 huis: Hillsong te vinden.

Maandag 2 feb, Superbowl day! voor het eerst Live kijken naar de superbowl in mijn leven. Een ‘unieke’ ervaring.

Intensives

Nu begint College dan ook echt. De rest van de week staat in het teken van een hoop lectures en mindblowing onderwerpen. Ondersteund met chapels en af en toe een pauze is het een geslaagde eerste week. Het is zeker duidelijk dat ik hier een hoop kan leren en kan groeien in leiderschap. Om een paar namen en lessen te noemen:

  • Communication in Ministry
  • Church and Ministry
  • Robert Fergusson
  • Margaret Stunt
  • Thomas Bachtle
  • Duncan Corby
  • Angela Bachtle
  • Cameron McDonald
  • Catrina Henderson

Om intensive af te sluiten hebben we vrijdag een ontbijtmeeting met alle Pastors in the Western Foyer. Dat is het cafe gedeelte van het gebouw en dikwels de ontmoetings plek voor anyone.
Om meer mijn plekje te krijgen heb ik deze week gewerkt aan een boekenplank voor mijn bed. De lokale Bunnings (soort Gamma/karwei) had uiteindelijk alles om het te maken al moest deze Do it Yourself klusser wel 2 keer heen en weer fietsen. Ja dat lees je goed. Deze hollander heeft een fiets gevonden in zijn achtertuin en meteen in werking gezet. maar daar later meer over. Deze week was ook de postbode en de rode postbox gevonden om de nodige brieven te schrijven en te ontvangen 🙂

Dangerous Declaration

Het weekend van 8 en 9 feb volgt. Vision Sunday is staat in het het teken van de globale visie van Hillsong voor dit jaar.
Ik raad jullie zeker aan om in iedergeval het eerste deel van onderstaande video te bekijken. Een uiterste Bijzondere visuele presentatie die zeker mooi is om te zien.

Dit is part 1 van mijn catchup tot de huidige datum, part 2 komt als ik mijn video af heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *