College life begins – Part 2

Daar is ie dan, deel 2! het duurde een beetje langer dan ik gehoopt had maar nu kunnen jullie hem eindelijk lezen. Dat kwam door meerdere redenen maar het meeste door Colour Conference. Maar daar later meer over.

Vision sunday is achter de rug en lessen zijn volop begonnen. Voor de gene die het interessant vinden met dit plakkaat aan de muur en een onverwachte roos aan de andere kant van de aardbol was de 14de februari absoluut een leuke dag.

Onderdeel van hillsong betekent ook dat ik betrokken word in verschillende “connect” groepen. Te vergelijken met de nederlandse ‘huiskring’ of gewoon een avond spenderen met mensen uit een bepaalde groep, zoals college, tv of nederlanders. Het semester is officieel begonnen. Met een vast rooster en terugkomende activiteiten.

Student van college betekent ook dienen in de diverse samenkomsten van Hillsong en dat zijn er nogal wat. 5 op een zondag op de Hills campus en nog een hele riedel meer op verschillende locaties in Sydney. Dienen in tv is bijvoorbeeld ook in de South-west locatie ongeveer 60 km zuidelijk van Hills. Een iets kleinere locatie maar zeer geschikt om te oefenen en ervaring op te doen.

Zoals gezegd een rooster een voorbeeld van mijn week kun je tussen mijn foto’s zien. Kleine verduidelijking: Chapel is een samenkomst van alle college studenten om samen God te aanbidden en geestelijk op te laden. En ja op vrijdagen ben ik vrij. 🙂

Dienen at SisterhoodOp donderdag ochtend is er Hillsong Sisterhood. Een speciale dienst voor vrouwen. Een unieke manier om de kerk voor iedereen beschikbaar te maken en waarde op de levens van vrouwen te leggen. Daarnaast Hillsong MEN. Alle college mannen onder elkaar en splitsen in diverse ‘electives’. Dit is bijvoorbeeld voetbal, basketbal, bookclub, a21 group en nog meer. Maar de beste van allemaal is die waar ik in dien: Sisterhood. Elke donderdagmorgen vroeg opstaan om al het logistieke werk voor sisterhood mogelijk te maken. Van tafels tot springkussen voor de kids en bij binnenkomst klaar staan met een dienblad vol toast, gezonde snacks en een glimlach. Het lijkt op een workout maar het is in werkelijkheid het dienen van Gods dochters.

Zoveel gebeurd in zo weinig tijd. Supergave tijd van connect, tripjes naar de city met prachtig uitzicht, heel veel nieuwe mensen waarvan ik niet altijd de namen kan onthouden, genieten van het lekkere weer, ontwijken van de nodige stortbui op z’n tijd, fiets gerepareerd, Skype is een gewaardeerde technologie, Internet service hier kan nogal wat verbetering krijgen.
teveel om op te noemen! In het vervolg hoop ik echt meer de tijd te nemen om jullie meer te laten zien en horen over dit avontuur. Afgelopen weken was dat echter lastig door alles wat ik meemaak en wat er van je gevraagd wordt.

Colour conference

Zo ook het hoofdstuk Colour. Een 2 delige conferentie speciaal voor vrouwen. Sisterhood maar dan met 10000 vrouwen in 1 stadion. In de voorbereiding daarop kon ik meehelpen met wat stage design en tijdens de eerste rehearsel dag als vliegende keep voor de TV crew.

Omdat colour nogal groot is en heel veel vrouwen aantrekt wordt het in sydney 2x gehouden. 1 keer in de city en 1 keer op de Hills campus. Zelfs over de hele wereld is het aantrekkelijk op verschillende locaties.
onderdeel van college is dienen en zo ook tijdens Colour. Voor alle 1ste jaars mannen betekende dat achterblijven en de hele Hills campus gereed maken voor de volgende conferentie. Schoonmaken, verven, poetsen, repareren, onkruid wieden en noem maar op. Het voelde even weer alsof ik hard aan het werk was voor een paar dagen lang.
Gelukkig werd het opgemerkt door iedereen die terugkwam dus was het niet voor niets. Tijdens de conferentie dagen waren alle vrouwen aan het dienen in de city en kwamen daardoor laat met de bus weer terug. De ultieme gelegenheid om nobel ridderschap te laten herleven. Brothers in Arms is een awesome team van toegewijde mannelijke studenten die aanboden om alle vrouwen veilig naar huis te brengen/lopen. Tot in de late uren maar zeker waard om te doen!

Kromme voorband

kromme voorbandToen tussen de 2 colour conferenties in dacht ik even snel met de fiets richting het winkelcentrum te gaan. Nou zijn fietsers nogal schaars in de omgeving waarin ik woon. In de city wat meer en daar zijn ook speciale fietspaden. Wel zijn er speciale stroken aan de zijkant van de snelweg. Ondenkbaar in Nederland maar realiteit hier. Het risico dat je over het hoofd word gezien is dus een stuk groter. Dus nam ik een rotonde en wilde afslaan. Alleen de auto van links die zag dus niet dat ik al op de rotonde was. Ondanks dat we beide remde kwam ik toch tot stilstand tegen de auto en rolde op het asfalt. Gelukkig kon ik gewoon opstaan en met een paar schrammen en blauwe plekken gooide ik me fiets aan de kant en vol adrenaline met de bestuurder uitgewerkt hoe ut kon gebeuren.

Voor de duidelijkheid; de volgende dag heeft de dokter me gezond en fit verklaard en is er geen blijvend letsel. De fiets is er slechter aan toe.

Colour 2 was daarna en ik vond mijzelf dienend bij Session Recording: de afdeling die zorgt dat alle sessies van colour opgenomen en gebrand worden op DVD en CD. Voor mij betekende dat rustig kijken naar de sessies en af en toe vlammen om alle de dvd bundels te branden zodat mensen ze konden kopen voor thuis.

Easter

✝ = ❤️

Halverwege Colour 1 kreeg ik een email. Een aantal weken daarvoor had ik namelijk auditie gedaan voor het pasen toneelstuk van Hillsong. Onderdeel van de Key ensamble doe ik nu mee! En repetities zijn volop bezig! Na mijn mening een zeer intens stuk (de dag van het ongeluk was ook een rehearsel en die was intenser dan de botsing) In 20 jaar heeft Hillsong niet zoiets vertoond. Aanstaande zondagavond wordt het opgevoerd in de qantas credit union arena. Tot die tijd zijn rehearsels het meest intense wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Maar de slogan ✝ = ❤️ is een krachtige getuigenis. Op jullie zondag morgen kun je (hopelijk) meekijken op hillsong.com/watch en anders bericht ik de video na afloop.

Helaas geen video vanwege de drukte maar een aantal foto’s.


Als je iets wil weten, reageer en dan kom ik er in de volgende updates op terug.

  2 comments for “College life begins – Part 2

 1. Esther Bronsema
  30/03/2015 at 15:44

  Heerlijk weer om te lezen Matthijs, vooral het stukje over het dienen van God’s dochters, I like!
  Niet perse omdat ik ook een vrouw ben maar jouw liefde om te dienen spreekt er zo enorm uit! 🙂
  Ik ben trots op m’n broer! Go for it, bro!

 2. Wendy
  09/04/2015 at 09:35

  Super mooi om je avonturen te lezen. En wauw, wat een passie om andere te dienen. Echt heel inspirerend!! (ik ben ook benieuwd naar het filmpje van het toneelstuk!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *