Half jaar Australië

I made it! Hillsong conferentie is voorbij! Wat een week was dat zeg! Een conferentie met meer dan 22000 bezoekers en zelfs meer tijdens de hillsong nights. Ondersteund door meer dan duizenden vrijwilligers vanuit hillsong church is een uiterst professionele conferentie neergezet. Wat is hillsong conferentie ookal weer? “Championing the cause of the local church everywhere” Een conferentie waar iedereen kan komen met als doel om even stil te staan, te luisteren naar God en om daarin door internationale sprekers, masterclasses en sessies meer wijsheid, praktische tools, inspiratie en uitgerust te worden voor de lokale kerk waar je vandaan komt. Dus gericht op God, niet om meer Hillsong locaties te vestigen.

Een week van vroeg opstaan, in de bus en 5 dagen buffelen in een te gekke atmosfeer en samen met nieuwe vrienden en vrijwilligers een Awesome prestatie geleverd! In mijn vorige blog vertelde ik dat ik vooral bezig zou zijn met de technische ondersteuning van tv. Echter 2 dagen van tevoren werd dat gewijzigd in backstage televisie. Zonder dus enige informatie ging ik de eerste dag in en alles werd toen duidelijk. Hillsong backstage is een online show waarin je een kijkje achter de schermen krijgt, gevuld is met interview van de sprekers tijdens de conferentie. Ook alle verschillende campus pasters vanuit de hele wereld en de Hillsong Worship band zoals United en young and free waren te zien 🙂

De eerste dag bestond uit opzetten van een studio net achter de artiesten ingang en green room. Een plek waar iedereen langs kwam en je dus een prima impressie krijgt van wat er allemaal gebeurde tijdens de conferentie.

Backstage

Wat deed ik dan precies? Ik was 1 van de 2 maincamera operators tijdens backstage. Dat betekende dat ik tijdens het ochtend programma de camera draadloos door de backstage, green room en langs de kleedkamers manoeuvreerde. Geen probleem zou je zeggen maar met een constante koude tocht van winter sydney en een aardig gewicht voor 45 min zonder pauzeren is toch wel intensief. Maar dat leverde wel veel entertainment op en een paar goede lach momentjes. Phil Dooley en Sanga Samways namen iedereen die door de deur kwam erbij en af en toe was het zelfs wachten op Phil in de ochtend. #whatthePhil Backstage is echt backstage dus had ik ook prima zicht en ook mogelijkheid om alle internationale gasten te ontmoeten en van dichtbij mee te maken. Dat op zichzelf was al een indrukwekkende ervaring. Ook omdat je meer te zien krijgt dan alleen de persoon op een podium. De menselijke kant zoals ieder ander is ook bij “beroemde” personen, ze zijn hetzelfde als jij en ik. Rick Warren bleef mij bij. Voordat zijn interview begon nam hij de tijd om ieder lid van de backstage crew een hand en hug te geven, best speciaal. Andere namen zoals Joseph Prince, Jentezen Franklin, Judah Smith en Martin Smith + Kids kwamen voor mijn camera te staan. En ja compleet met security was ook Justin Bieber een aantal keer van de partij. Gaaf om een internationale ster op minder dan 2 meter van je af te hebben zul je denken. Nou na de eerste keer had ik het wel gehad. Je moet namelijk weten dat elke keer dat hij kwam of ging, zijn security auto het backstage gebied moest binnen rijden. Daarvoor moest het de buitendeur open en tja daarmee ook de ijzig koude wind recht in onze studio. De hele week stond ik daar dus in winterjas en muts. Een hele beleving dus.

Gelukkig had ik de kans om ook even de backstage area te ontglippen en de main arena in te lopen om een sessie of de worship night mee te maken! 🙂 Het gevoel dat je krijgt als je samen met 22000 anderen vol in Aanbidding staat en daarna ook nog eens volop feesten is onbeschrijfelijk! World class. 1 van die momenten was tijdens een sessie van Martin Smith. een simpele visie om creatief in muziek op het podium te staan en de aanwezigheid van God in de arena te voelen was zo machtig en amazing. Gevolgd door profetisch drummen was ik weer gevuld om door te gaan.

Was het dan allemaal perfect en geweldig? Niet bepaald, een paar dagen voordat het begon bedacht mijn lichaam om even mijn oren te ontsteken.  Niet alleen was dat pijnlijk maar het zorgde er ook voor dat een gedeelte van mijn gehoor wegviel of heel zacht was. Laat dat nou even niet zo handig zijn binnen TV wereld waar communicatie belangrijk is om te functioneren. Ondanks dat ik flink baalde kwam het wel zeer dichtbij het thema van de conferentie: Speak, we are listening. Toeval? Denk het niet. Luisteren was zeker een gefocust thema voor mij gedurende de week. Van jezelf horen als je zingt en daardoor extra beseffen wat je zegt tot een gedeelte van je gehoor terugkrijgen net voor een worship night. Kortom mijn Hillsong Conference ervaring was er een om te herinneren.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Break

Met het einde van Hillsong Conference is ook gelijk het einde van mijn eerste semester van College. Een compleet semester zit er op en al snel zit ik dan op 6 maanden in Australië. Best wel een gek idee, al zolang niet meer in Nederland en hier nu mijn thuis gemaakt. Dat moesten we natuurlijk even vieren met natuurlijk niks anders dan rust. 2 weken vakantie om uit te rusten van conference en dr op uit te gaan zodat je niet in de “triangle of baulkham hills” blijft zoals het fenomeen hier heet. En zo geschiede dat dus. Over de eerste week heb ik niet zoveel te vertellen want ja zoveel deed ik ook niet. Die zondag was wel interessant. Serving gaat gewoon door en ik was geroosterd op de South west campus. Er was vervoer nodig en na overleg heb ik dan toch de eerste kilometer gemaakt aan de andere kant van de weg. Tis even schakelen met de pook in je linkerhand maar lukte aardig.

Een tripje naar de bioscoop voor Inside out, geweldige film. En daarna was het de beurt voor roadtrips. Samen met mijn Canadese huisgenoot en zijn zus+ huisgenoot hadden we een auto gehuurd en zo waren we dus onderweg. Tolwegen ontwijk je natuurlijk en je zoekt de gekste routes op om op avontuur te gaan. Zo kwamen we langs een reptielen park en bevonden we on uiteindelijk in de richting van newcastle in een gebied vol met wilde Kangoeroes. Te gek natuurlijk! Erg nieuwsgierig bleven ze in de buurt en we konden ze gewoon aaien en mee op de foto :). We vervolgde onze trip naar Newcastle en na uitwaaien op het strand begon de terugreis.

De volgende dag zetten we het compas zuidelijk. The seacliff road was onze bestemming. Een brug gebouwd aan de rand van een berg over een gedeelte van de zee. Een zeer indrukwekkend gezicht en gaaf om over te rijden en wandelen. Onderweg stopte we natuurlijk bij de stranden en uitzicht punten om lekker te genieten van het land waar we ons in bevinden. De uitzicht route langs de zee volgend kwamen we uit bij Wollongong. Genieten van de winter zon en ijs hebben wij ons prima vermaakt.

Part 2

Aan breaks komt ook een eind en inmiddels zijn we 15 juli gepasseerd. Definitief  6 maanden in Australië. Voor mij ligt een nieuw semester en een nieuwe uitdaging. Niet langer meer de newbies en dus een grotere verantwoordelijkheid om te leiden. Nog 4 en een halve maand dan zit dit semester er op en is Graduation Concert aan de bak. Tijd om dus zoveel mogelijk te investeren en te leren.

Ik ben niet de enige die een nieuwe uitdaging aan gaat. Zoals de meeste van jullie weten heb ik een prachtige lieve vriendin. En zij is deze week verhuist van de UK naar Nederland! Een nieuw avontuur begint dus ook voor haar!

Aan andere kant van de wereld ben ik jullie niet vergeten. Ik heb zeker momenten dat ik jullie allemaal mis en terug wil komen maar voor nu blijf ik nog even hier :). Hopelijk heb je weer een betere indruk van wat ik allemaal doe en meemaak en hoor je weer van mij na mijn verjaardag. Want die komt er ook heel snel aan. Groetjes!

ps: bekijk de foto’s op https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#A15oqs3q1B43A

  3 comments for “Half jaar Australië

 1. Kees
  29/07/2015 at 09:22

  Wauw, een heel verhaal. Fijn dat je de tijd neemt om dat op te schrijven en te delen wat je doet. Blijf trots dat je nu je eigen weg gaat en je keuzes maakt.

 2. Ingmar
  29/07/2015 at 20:35

  Gast, klinkt super cool allemaal! Ik neem aan dat je het komende semester ook weer lekker aan de gang gaat? succes!

 3. 06/08/2015 at 10:52

  Matthijs wat maak je geweldige dingen mee! hier kan je je hele leven op terug kijken.
  Maar ook nog gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen voor de toekomst
  Opa en Oma Brandwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *